Полша ще наложи по-строги ограничения върху обществения живот, за да

...
Полша ще наложи по-строги ограничения върху обществения живот, за да
Коментари Харесай

Полша затяга още мерките - без непълнолетни на открито и с часове за пазаруване на възрастните хора

Полша ще наложи по-строги ограничавания върху публичния живот, с цел да се спре разпространяването на ковид. Новите ограничения включват възбрана на достъпа до паркове, плажни линии и други публични места и предоставяне на колела чартърен в градовете.

Магазините ще вкарат часове за извършване на покупки на хора в преклонна възраст, а на малолетни няма да се позволява да бъдат навън, в случай че не са с възрастен компаньон. Затварят се фризьорските салони, салоните за хубост и за татуировки, както и хотелите и други места за нощуване. Ограниченията ще са в действие най-малко за две седмици. Това разгласи министър председателят на страната Тадеуш Моравецки, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

„ Ще успеем ли да се върнем към полунормален режим зависи от това дали ще се подчиним на въвежданите през днешния ден правила. Искаме да избегнем това, с което се сблъска Запада Европа. Искаме да ограничим нарастването на броя на инфектираните, с цел да не се стигне до обстановката, която се развива в Италия “, изясни полският министър председател Тадеуш Моравецки.

Правителствените ограничения, оповестени през днешния ден, допълват тези, които бяха въведени по-рано този месец. Полша към този момент забрани повече от двама души да се събират на едно място, като се изключи членове на фамилии, и сподели на жителите да не напущат домовете си, с изключение на при изключителни случаи. На касите в магазините не би трябвало да има повече от трима чакащи, а още преди влизане в комерсиалните обекти хората би трябвало да си поставят ръкавици, показва Ройтерс.

Към днешна дата 2132 души са дали позитивни проби за ковид в 38-милионната страна. Починали са 31 души, по данни на здравното ведомство. Затворени са всички просветителни, културни и спортни обекти, заведения за хранене, търговски центрове, като се изключи магазини за хранителни артикули и аптеки.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР