Полша ще изпрати 10 танка Леопард 2А4 на Украйна тази

...
Полша ще изпрати 10 танка Леопард 2А4 на Украйна тази
Коментари Харесай

Полша изпраща още 10 танка Леопард 2А4 на Украйна

Полша ще изпрати 10 танка " Леопард 2А4 " на Украйна тази седмица, заяви полският министър на защитата.

По-рано Полша даде обещание да изпрати на Киев общо 14 тежки танка „ Леопард 2 “. Първите четири към този момент бяха доставени в края на февруари, на първата годишнина от съветската атака в Украйна.
Мариуш Блашчак съобщи също, че Полша ще сътвори сервизен център за танкове, употребявани в Украйна.

" Готови сме да открием сервизен център в Полша, който да ремонтира и обслужва танковете " Леопард 2 ", доставени на Украйна ", изясни той и добави, че ще повдигне въпроса в диалозите си с немския министър на защитата Борис Писториус.

Основният въпрос, който ще обсъдим, е ниската наличност на аварийни елементи за танковете " Леопард “. Той се надява немският му сътрудник да повлияе на немската промишленост, тъй че да бъдат доставени аварийни елементи за " Леопардите ", добави полският министър.

Полша е основател на напъните за изпращане на модерните танкове в Украйна, защото в началото Германия се противопоставяше на натиска от страна на съдружниците да позволи този ход.

В началото на тази година Берлин се съгласи да изпрати свои танкове " Леопард “ и даде зелена светлина за доставките от други страни, измежду които Полша, Швеция, Финландия и Португалия. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР