Полша ще изгони 45 руски шпиони, работещи под дипломатическо прикритие.

...
Полша ще изгони 45 руски шпиони, работещи под дипломатическо прикритие.
Коментари Харесай

Полша експулсира 45 руски дипломати - Варшава ги обвинява в шпионаж

Полша ще изгони 45 " съветски шпиони ", работещи под дипломатическо прикритие. Това заяви на 23 март министърът-координатор на специфичните служби, шефът на Министерството на вътрешните работи на Полша Мариуш Камински.

„ Полша експулсира 45 съветски шпиони, представящи се за дипломати. С цялостна поредност и увереност унищожаваме сътрудниците на съветските специфични служби в страната ни “, написа Камински в Twitter.

На брифинг в сряда представителят на вътрешния министър Станислав Жарин сподели, че Полската организация за вътрешна сигурност (ABW) е подготвила лист с 45 съветски жители, работещи в страната под дипломатическо прикритие. „ Това са хората, които действат в границите на дипломатическия статут, само че де факто организират разследваща активност против Полша “, предава думите му Polskie Radio.

По думите на Жарин, описът включва както чиновници на съветските специфични служби, по този начин и лица, взаимодействащи с тях. Всички те са жители на Руската федерация и са част от дипломатически задачи в Полша.

Както изясни Жарин, шефът на ABW, предавайки листата във вторник на Министерството на външните работи, „ по едно и също време е подал заявление за незабавно експулсиране на тези лица от територията на републиката “. " Чакаме спомагателна информация от Министерството на външните работи ", сподели представителят.

Съобщава се също, че на 17 март от ABW е арестуван полски жител, който е правил разследваща активност за Службата за външно разузнаване (СВР) на Русия. Работил е в службите по гражданския указател на град Варшава. Според Жарин естеството на документите, до която е имал достъп арестуваният, разрешава да се приказва за сериозна опасност от активността му за страната.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР