Полша ще изчака развоя на политическата и юридическата ситуация в

...
Полша ще изчака развоя на политическата и юридическата ситуация в
Коментари Харесай

Полша обяви, че изчаква развоя на ситуацията в САЩ, преди да признае Джо Байдън за следващ президент

Полша ще изчака развоя на политическата и юридическата обстановка в Съединени американски щати, преди да признае Джо Байдън за нов президент, заяви през днешния ден външният министър Збигнев Рау, представен от Ройтерс.

Победата на Байдън на 3 ноември слага в неловко състояние дясното консервативно държавно управление във Варшава, което заложи доста на връзките си с президента Доналд Тръмп. То си обезпечи заричане за непрекъснато американско военно наличие, като в същото време подложи на напън търпимостта на Брюксел и съдружниците от Европейския съюз с отношението си към демократичните полезности.

След седмици на безплодни юридически акции, през вчерашния ден администрацията на президента Тръмп отвори пътя за прехода на Байдън към Белия дом, като му даде достъп до информация и финансиране, като в това време продължава да оспорва изборния резултат.

Президентът на Полша поздрави Байдън за сполучливата акция, само че Варшава не го е признала публично за идващ президент на Съединени американски щати.

Запитан по кое време ще го направи, Рау уточни, че изборната гилдия, която публично избира президента, няма да се събира преди 14 декември и че юридическите провокации могат да продължат до церемонията по встъпване в служба на 20 януари.

Пред публичното радио полският първи посланик означи, че зависи от политическото и юридическото развиване в самите Съединени американски щати.

По време на предизборната акция Байдън упрекна Тръмп, че поддържа властнически водачи по света и загатна Полша измежду други страни, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР