Полша ще изчака да види как ще се развие политическата

...
Полша ще изчака да види как ще се развие политическата
Коментари Харесай

Полша чака развитие в САЩ преди да признае Байдън

Полша ще изчака да види по какъв начин ще се развие политическата и правна обстановка в Съединени американски щати преди да признае Джо Байдън като новия президент на страната. Това заяви полският външен министър Збигнев Рау, представен от " Ройтерс ".

Победата на Байдън на 3 ноември слага полското консервативно държавно управление в неловка обстановка, откакто построи мощни връзки с Доналд Тръмп и си обезпечи обещанието на Вашингтон за непрекъснато американско военно наличие в страната.

След седмици на безплодна правосъдна акция, , осигурявайки му достъп до нужните материали и запаси, само че в това време администрацията се закани да продължи битката в съда.

Полският президент Анджей Дуда поздрави Байдън за сполучливата акция , само че Варшава към момента не го е признала за идващия американски президент публично.

Запитан по кое време ще създадат това, Рау разяснява, че Избирателната гилдия няма да се срещне преди 14 декември и че правосъдните разногласия могат да продължат до встъпването в служба на 20 януари.

" Зависи от политическото и правосъдно развиване в Съединени американски щати ", разяснява министърът.

По време на предизборната акция Байдън упрекна Т ръмп, че поддържа властнически водачи по света, като уточни и Полша измежду тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР