Полша ще достави на Украйна 200 бронетранспортьора Росомах, като 100

...
Полша ще достави на Украйна 200 бронетранспортьора Росомах, като 100
Коментари Харесай

Полша ще достави на Украйна 200 БТР Росомах

Полша ще достави на Украйна 200 бронетранспортьора " Росомах ", като 100 от тях ще бъдат доставени в близко бъдеще, заяви украинският президент Володимир Зеленски, който преди дни посети Варшава.

За доставката на 100 бронетранспортьора оповестиха полските управляващи по време на визитата на Зеленски, заяви Радио „ Свободна Европа “. Украинският президент съобщи, че в бъдеще ще бъдат доставени още 100 такива машини.

Украинският президент също по този начин напомни, че Полша е изпълнила обещанията си да достави на Киев танкове " Леопард ", изтребители МиГ-29 и друго съоръжение.

Украйна ще заплати за доставката на бойни машини от Полша - евентуално това ще стане за сметка на средствата, предоставени на Киев от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Както отбелязва съветската работа на Би Би Си, " Росомах " е лицензирана версия на финландската бойна бронирана машина „ Патриа “. Върху едно общо шаси посредством подмяна на бойните модули е допустимо да се създадат доста машини от разнообразни класове, по-специално БТР-и, БМП, самоходни минохвъргачки, инженерни и санитарни машини. Става въпрос за колесни бронирани транспортни средства.

„ Rzeczpospolita “ към този момент писа, че полският цех, в който се създават тези машини, сега е в положение да създава 100 бройки годишно, само че е в положение да усили индустриалния потенциал и да удвои производството, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР