Полша ще блокира заключителното изявление на европейските лидери след двудневната

...
Полша ще блокира заключителното изявление на европейските лидери след двудневната
Коментари Харесай

Демарш в Брюксел! Ето какви ще ги свърши Полша след преизбирането на Туск

Полша ще блокира заключителното изказване на европейските водачи след двудневната им среща на върха, оповестиха дипломатически източници от Брюксел, заяви БГНЕС. Причина за това е единомислещото избиране на Доналд Туск за ръководител на Европейския съвет за втори мандат.
„ Полша в този момент се опълчва на заключенията, които 28-е водачи на Европейски Съюз би трябвало да показват след срещата в Брюксел, макар че това няма да повлияе на избирането на Туск”, уточни един от източниците.

Туск, който е някогашен полски министър председател, е в изострен спор с новото управление на страната и най-много с водача на ръководещата партия „ Закон и правдивост “ Ярослав Качински, с който имат разнообразни отзиви по редица въпроси, в това число и промени в държавните медии и конституцията.

Против днешното решение на съвета се изрече полският министър на външните работи Витолд Вашчиковски, съгласно който съюзът се намира под диктатурата на Берлин. „ Сега знаем, че това е съюз под диктатурата на Берлин “, сподели той пред полски медии.

„ Това дава път на един доста рисков Европейски съюз, мощно отровен съюз, който може да навреди на доста страни “, добави още той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР