Полша се договори със САЩ да бъдат разположени още американски

...
Полша се договори със САЩ да бъдат разположени още американски
Коментари Харесай

Още американски войници идват в Полша

Полша се контракти със Съединени американски щати да бъдат ситуирани още американски бойци на своя територия, съобщи БГНЕС.
" В момента прецизираме детайлите, само че сме на прав път и още тази година ще приключим договарянията с триумф ", сподели министърът на защитата Мариус Блащак.
По-рано Полша предложи на Съединени американски щати да разположи за непрекъснато на нейна територия бронетанкова дивизия, като Варшава се ангажираше да поеме разноските от към 2 милиарда $ годишно. Президентът на Полша Анджей Дуда предложи базата на дивизията да бъде кръстена " Форт Тръмп " на името на настоящия президент на Съединени американски щати.
В момента на полска територия има към 4500 американски военнослужещи като част от бронетанкова бригада.
Освен това беше призната стратегия за увеличение на броя на полската войска, а в страната бяха ситуирани мултинационална бойна група от НАТО и бронетанкова бригада от Съединени американски щати.
Според външния министър на Русия Сергей Лавров, Съединените щати чудесно знаят, че Русия няма проекти да атакува който и да е, само че употребява мотива, с цел да разположи повече техника и свои елементи наоколо до съветските граници.
От Кремъл споделиха, че разполагането на американски войски на тяхна територия е суверенно право на Варшава, само че то ще докара до ответни дейности от Москва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР