Полша реши да съживи националаната си автомобилна индустрия с въвеждането на новата

...
Полша реши да съживи националаната си
автомобилна индустрия с въвеждането на
новата
Коментари Харесай

Полша със собствена марка електрически коли – Izera - видео

Полша реши да съживи националаната си автомобилна промишленост с въвеждането на новата марка Izera залагаща на производството на електрически превозни средства. Предвид нарастващата популярност на електрическите автомобили. Името на новата полска марка - Izera - съдържа отпратка към планината Изера, ситуирана на границата на Полша и Чехия.

Тази седмица в столицата на Полша бяха представени първите два модела Izera - електрически кросовър и хечбек. Стартът на производството на тези два автомобила е плануван за 2023 година.

Преди години в соц.времената това поляците имаха лична автомобилна индустрия, само че след измененията сглобяват само коли на непознати марки. Това се дължи най-вече на относително евтината работна мощ.

Младата марка има за цел да запълни празнината и да съживи националната автомобилна промишленост. Тя е собственост на следената от страната компания ElectroMobility Poland, учредена през 2016 година от PGE Polska Grupa Energetyczna SA, Energa SA, Enea SA и Tauron Polska Energia SA.



По всяка възможност колите на Ireza няма да бъдат изцяло самостоятелни от външни чужди доставчици, защото в този момент е мъчно да се произведе всеобщ автомобил без подобно сътрудничество. Вече е известно, че Izera ще закупи платформата за първите си модели от трети производител, които не се съобщават. Вероятно приказваме за Volkswagen и неговата модулна платформа за електрически транспортни средства VW MEB.



Поляците също не създадоха независимо дизайна на своите модели, а делегираха тази отговорност на италианското студио Torino Design, техническата. част беше „ предоставена “ на EDAG Engineering с немско-швейцарски корени. Ако приказваме за нея, тогава към момента нищо не се знае. Единственото нещо, което производителят сподели, е ускорението до 100 км/; от 8 секунди и пробегът с едно зареждане на батерията (400 км съгласно цикъла на WLTP).



Електрическите коли Izera към момента нямат моделни имена. Външно е мъчно да ги наречем специфични или ултрамодерни, но интериорът е неочакван, като забележим. не само за размера на мултимедийните екрани и интериорната обшивка, само че и за редица малки неща, като да вземем за пример сгъваеми маси, куки за чанти, ниши за предпазване на малки неща, многостепенна настилка на багажното поделение. Всичко това определено ще се хареса на европейците, които са привикнали с на практика решения като концепцията Simply Clever от Skoda.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР