Полша постигна трета поредна победа в група “G” на европейските

...
Полша постигна трета поредна победа в група “G” на европейските
Коментари Харесай

Полша сломи Израел с два корнера


Полша реализира трета поредна победа в група “G” на европейските квалификации. Тази вечер възпитаниците на Йежи Бржечек надиграха с 2:1 Израел като посетител. Срещата бе без значение за гостите, които към този момент си бяха обезпечили присъединяване на Евро 2020, само че все пак те играха за достойнството си и за трупане на коефициент, и още веднъж демонстрираха, че са най-силният тим в групата.

Полша поведе още в 4-ата минута, когато след центриране от корнер топката бе продължена за Гжегож Криховяк, който от близко със мощен шут я вкара във вратата за 0:1.

В 54-ата мунта още веднъж след корнер Кшищоф Пьонтек стреля с глава, ударът му бе отразен, само че при добавката нападателят на Милан не сгреши за 0:2.

В 88-ата минута Израел върна един гол посредством Мунас Дабур. Далечен изстрел на негов съотборник рикошира в крайник на бранител, топката се подвигна във въздуха и Дабур бе задоволително предвидлив да изскочи зад отбраната и елегантно да я чукне около вратаря за 1:2.

С тази победа Полша събра актив от 22 точки и си подсигурява 1-ото място в крайното класиране в групата. Израел пък остава на 5-ата позиция с 11 точки и без шансове да играе на Евро 2020.
ЕВРО 2020 9 кръг, събота 16 ноември  Израел 1:2краен резулат  Полша
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР