Полша постигна сериозен обрат - на 24 септември получи статус

...
Полша постигна сериозен обрат - на 24 септември получи статус
Коментари Харесай

Полша - с единия крак в пазарния елит

Полша реализира сериозен поврат - на 24 септември получи статус на "развит пазар " в показателите, изчислявани от FTSE Russell (британски снабдител на борсови показатели и на обвързваните с тях услуги за обработка на данни, 100% благосъстоятелност на Лондонската фондова борса). Така тя стана първата страна в Европа, направила сходна стъпка и първата страна в света, удостоена с сходно покачване на стандарта за последното десетилетие.

Президентът на варшавската фондова борса Марек Дийтъл разяснява, че "това е фундаментална смяна на метода, по който международните вложители възприемат Полша ". И добави, че тя ще възбуди интереса на нови инвеститори в полски излъчвания и ще открие големи благоприятни условия пред целия финансов пазар. Дийтъл чака по-голям приток на капитали в страната в дълготраен аспект.

Russell приготвя от няколко месеца подреждането на Полша до Щатите, Англия и Германия в своите показатели и включва прехвърлянето на акциите на 37 полски компании, в това число на PKO Bank и на Bank Pekao в кошницата на развитите пазари. Миналата седмица статусът на страната бе нараснал и от Stoxx (която пресмята повече от 7500 индекса) - част от "Дойче бьорзе груп ".

Все отново макар че съумя да се пребори за самопризнание от две интернационалните тържища, Варшава остава в категорията на разрастващите се пазари на международния водач MSCI.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР