Полша подкрепя приоритетите на българското европредседателство и ангажимента на страната

...
Полша подкрепя приоритетите на българското европредседателство и ангажимента на страната
Коментари Харесай

Захариева: Полша може да разчита на добронамерено и безпристрастно отношение от България в спора си с Брюксел

Полша поддържа целите на българското европредседателство и уговорката на страната ни за развиване на връзките сред Западните Балкани и Европейския съюз. Това съобщи полският министър на външните работи Яцек Чапутович след среща в София с българския първи посланик Екатерина Захариева.

„ Успех на българското председателство ще бъде триумф на Полша. Вярвам, че срещата на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани в София ще бъде доста значима за европейския блян на балканските страни “, сподели Чапутович.

Двамата външни министри разискаха и бъдещето на кохезионната и селскостопанската политика на Европейски Съюз. „ Общото мнение е, че това е политика, която би трябвало да продължи и в идната финансова рамка, “ сподели Захариева.

Българският външен министър изрази вяра, че в диалози с Еврокомисията и страните-членки ще бъде открит излаз от обстановката, основала се откакто Комисията задейства член 7 от Лисабонския контракт против Полша поради противоречивата правосъдна промяна в страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР