Полша подготвя голяма поръчка на военни самолети и танкове от

...
Полша подготвя голяма поръчка на военни самолети и танкове от
Коментари Харесай

Полша ще купи бойни самолети и танкове от Южна Корея

Полша приготвя огромна поръчка на военни самолети и танкове от Южна Корея, с цел да укрепи въоръжените си сили, заяви ДПА.

Варшава има интерес към закупуването на 48 леки бойни самолета ФА-50, сподели министърът на защитата на Полша Мариуш Блашчак. " Договорът ще бъде подписан идната седмица ", добави той

Освен това Полша ще поръча и бойни танкове К2 " Блек пантер ", като Блашчак изясни, че първата партида от 180 бройки ще бъде доставена още тази година. В бъдеще страната ще стартира да създава такива танкове по лиценз и ще ги развива софтуерно.

Варшава ще купи от Сеул и самоходни гаубици К9.

Военният министър не оповести елементи за цената на договорката.

Полша, която е членка на Европейски Съюз и НАТО, се въоръжава, с цел да може да реагира на възможна опасност от страна на Русия. Освен това Варшава даде доста оръжия от армията си на Украйна, която беше атакувана от Москва, и в този момент би трябвало да попълни запасите си.

Полша е съдружник на Съединени американски щати и купува оръжия главно от тази страна. Но в този момент Блашчак сподели, че въоръжението от Южна Корея е съвместимо с американските оръжейни системи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР