Полша победи 2:0 Саудитска Арабия в мач от група С

...
Полша победи 2:0 Саудитска Арабия в мач от група С
Коментари Харесай

Сензацията Саудитска Арабия падна 0:2 от Полша

Полша победи 2:0 Саудитска Арабия в мач от група С на международното в Катар на стадион " Еджукейшън Сити ".

Първия гол вкара Пьотр Желински в 39-ата минути, откакто Левандовски сътвори блъсканица в лявата част от наказателното поле на противника, по-късно топката отиде в Желински, който с мощен удар я прати под гредата.

2:0 направи Роберт Левандовски в 82-ата минута. Той издебна Абдулела Ал-Малки, който пред наказателното си поле се оглеждаше на кого да подаде, и му лиши топката. След това имаше време дори да уточни на вратаря тъкмо къде ще бие, преди да вкара.

Двубоят започна с напън от страна на Саудитска Арабия и още в 7-ата минута Така се доближи до удар от надалеч на Мохамед Ал-Бурайк, само че топката мина над напречната греда.

Невъзможността за рискови офанзиви изнерви поляците и за десетина минути трима от тях - Кивиор, Каш и Милик, направиха груби нарушавания и бяха осъдени с жълти картони.

В 25-ата минута Кристиян Биелик надскочи останалите в наказателното поле на Саудитска Арабия и би рисково с глава. Вратарят Мохамед Ал-Уваис бе подготвен да реагира, бе изпреварен от съотборника си Салех Ал-Шехри, който почисти с глава.

Почти незабавно след гола на поляците се наложи те да се отбраняват, само че получиха дузпа след намесата на системата VAR - Салех Ал-Шехри беше сритан от Кристиян Бинлик.

11-метровият беше изпълнен от Салем Ал-Давсари, само че вратарят Войчех Щенсни избави, а притичалият Мохамед Ал-Брейк би над гредата.

Второто полувреме стартира с мощен напън на Саудитска Арабия, само че поляците устояха.

В 55-ата митата след безредие в наказателното поле Салем Ал-Давсари стреля към вратата, само че вратарят Шчесни избави.

5 минути по-късно Ферас Ал-Брикан се измъкна от бранител на Полша, само че ударът му мина покрай дясната греда.

Поляците незабавно отвърнаха с няколко бързи офанзиви, които съвзе не бяха безвредни.

Първо след центриране отляво в 63-ата минута, Аркадиуш Милик плонжира и стреля с глава в напречната греда.

Скоро по-късно Мати Кеш подаде в наказателното поле, където Роберт Левандовски засече топката, само че тя още веднъж срещна гредата, този път страничната.

След гола си за 2:0 капитанът на Полша имаше опция за второ попадение, излизайки самичък против Ал-Уваис. Вратарят обаче избави, а притичалият бранител почисти в корнер.

В първите си мачове Полша приключи 0:0 с Мексико, а Саудитска Арабия сътвори същинска сензация като обърна Аржентина с Лео Меси от 0:1 до 2:1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР