Полша планира да започне да проверява качеството на цялото зърно,

...
Полша планира да започне да проверява качеството на цялото зърно,
Коментари Харесай

Полша ще проверява качеството на зърното, влизащо от Украйна

Полша възнамерява да стартира да ревизира качеството на цялото зърно, влизащо в страната от Украйна, даже и когато минава единствено пренос, заяви зам.-министърът на селското стопанство Михал Колоджейчак, представен от Ройтерс. Полските фермери не престават да стачкуват против евтиния импорт от Украйна и европейската политика в бранша, съобщи Българска телеграфна агенция.

В петък те още веднъж започнаха да блокират пътища и гранични пунктове с Украйна и започнаха едномесечна обща стачка против земеделската политика на Европейски Съюз и неналичието на поддръжка от страна на полските управляващи.

Представители на полското проевропейско държавно управление признават, че са наясно с проблемите на фермерите и допълват, че помощта за Украйна в битката й с Русия не трябва да бъде за сметка на полските фермери.

" Ще изискам всичкото зърно, което минава през страната и е обект на ембарго, да бъде проверявано в Полша ", съобщи Колоджейчик за държавната новинарска организация ПАП. По думите му, когато това зърно доближи Германия и се окаже, че е с неприятно качество, в 99 на 100 от случаите то се връща назад в Полша не като украинско, а като европейско зърно.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР