Полша планира да създаде най-мощните сухопътни сили сред европейските страни

...
Полша планира да създаде най-мощните сухопътни сили сред европейските страни
Коментари Харесай

Полша планира да създаде най-силните сухопътни сили в Европа

Полша възнамерява да сътвори най-мощните сухопътни сили измежду европейските страни членки на НАТО. Числеността на армията и нейното въоръжение би трябвало да бъдат такива, че агресорът даже да не си намерения да нападна страната.

Това изказване направи полският министър на защитата Мариуш Блашчак, оповестява W polityce. Той е сигурен, че Русия няма да води война със мощни страни, тъй като атакува единствено когато види уязвимост.

" Полската войска би трябвало да бъде толкоз многочислена и мощна, че самото й битие да плаши агресора. И във връзка с артилерията, и на бронираните сили в последна сметка няма да има по-силна страна в Европа. Ще имаме най-силните сухопътни сили измежду европейските членки на НАТО “, сподели Блашчак.

„ Ние сме на предната линия, имаме граница с Русия на север, а в действителност във военно отношение и откъм Беларус “, сподели министърът.

Още при започване на юни стана известно, че Министерството на защитата на Украйна ще закупи от полското държавно управление 60 артилерийски установки AHS Krab. Украинската войска към този момент употребява 18 такива самоходни оръдия, които Варшава по-рано даде като военна помощ. Освен това неотдавна полската страна съобщи на Украйна още една партида такова оръжие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР