Полша планира да изпрати рота от произведените в Германия танкове

...
Полша планира да изпрати рота от произведените в Германия танкове
Коментари Харесай

Полша иска да достави на Украйна германски танкове Леопард в рамките на международна коалиция

Полша възнамерява да изпрати рота от създадените в Германия танкове " Леопард " на Украйна в границите на построяването на интернационална коалиция, съобщи полският президент Анджей Дуда при посещаване в западния украински град Лвов, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Благодаря на Анджей Дуда и Гитанас Науседа за визитата ", написа в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски, който се срещна с президентите на Полша и Литва в Лвов, където водачите разискаха ситуацията по границата с Беларус.

" Рота танкове " Леопард " ще бъде предадена като част от построяването на обединението ", съобщи Дуда по време на визитата си в украинския град. " Искаме това да бъде интернационална коалиция ", добави той.

Полският министър-председател Матеуш Моравецки съобщи в събота, че Полша не е възнамерявала да изпраща танкове " Леопард " на Украйна без сформирането на по-широка коалиция.

В понеделник немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че остава уверен в нуждата от съгласуване на доставките на оръжие за Украйна със съдружниците. При все това немски държавен представител през днешния ден сподели, че държавното управление не знае за никакви претенции от страна на съдружниците си за изпращане на бойни танкове " Леопард " в Украйна, отбелязва Ройтерс.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР