Полша официално е поискала разрешение от Германия да прехвърли своите

...
Полша официално е поискала разрешение от Германия да прехвърли своите
Коментари Харесай

Германия одобрява обучение на украински войски на танкове Леопард

Полша публично е поискала позволение от Германия да трансферира своите танкове " Леопард 2 " на Украйна. Варшава чака бърз отговор от Берлин, съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки.

Съюзниците могат да стартират образование на украинските сили за потребление на танкове " Леопард ", макар че Берлин към момента не е взел решение дали да позволи доставката на въоръжението в Киев. Това сподели в немската столица новият министър на защитата на страната Борис Писториус на среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Столтенберг изрази вяра немското държавно управление скоро да вземе решение по въпроса, тъй като съгласно него Киев се нуждае от тежки и съвременни оръжия.

" Още един път желая да подчертая това, което към този момент споделих и в Рамщайн, че насърчаваме нашите партньорски страни, които имат танкове " Леопард ", подготвени за потребление, да стартират да образоват украинските войски на тези танкове ", сподели Борис Писториус, министър на защитата на Германия.

" В този основен миг от войната би трябвало да предоставим по-тежки и по-модерни системи на Украйна и би трябвало да го създадем по-бързо. Обсъдихме въпроса за бойните танкове. Консултациите на съдружниците не престават и съм сигурен, че ще имаме решение скоро ", сподели Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР