Полша няма да направи никакви отстъпки в спора си с

...
Полша няма да направи никакви отстъпки в спора си с
Коментари Харесай

Полша няма да отстъпи пред ЕС за съдебната реформа, закани се Качински

Полша няма да направи никакви отстъпки в разногласието си с Европейския съюз за правосъдната промяна в страната, съобщи Ярослав Качински, водач на ръководещата партия " Право и правдивост ", представен от " Ройтерс ".

" Програмата за дълбоки промени в нашата страна няма да бъде възпрепятствана, в противен случай – не може да се приказва по никакъв метод за реализиране на съглашение със силите, които години наред са се отнасяли към Полша като към тяхна персонална плячка ", сподели Качински.

Миналия месец Полша стана първата страна членка на Европейски Съюз, против която бе задействана процедура по член 7 от Договора за Европейски Съюз поради противоречивата правосъдна промяна, която съгласно Европейската комисия подкопава върховенството на закона.

Качински, който няма формален пост в държавното управление, стана де факто водач на страната, откакто партията му завоюва изборите през 2015 година

По-рано този месец новият полски министър председател Матеуш Моравецки разяснява, че разногласието с Еврокомисията в просто " неразбирателство " и е нужен разговор.

Малко евентуално е Европейски Съюз да успее да наложи крайните наказания по член 7, отнемайки правото на глас на Полша в евроинституциите, тъй като Унгария даде обещание да наложи несъгласие на сходно решение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР