Полша не възнамерява да изпраща свои войници в Украйна. Това

...
Полша не възнамерява да изпраща свои войници в Украйна. Това
Коментари Харесай

Полша обяви: Няма да изпраща войски в Украйна

Полша не има намерение да изпраща свои бойци в Украйна. Това съобщи министърът на защитата на страната Владислав Косиняк-Камиш, предават ТАСС и " Фокус ".

" Няма да има полски войски в Украйна “, акцентира министърът, чиито думи са представени на страницата на полското министерство на защитата в Х.

Въпреки това Косиняк-Камиш напомни желанието на Варшава да продължи да поддържа Киев. " Ние ще помогнем, ще подкрепим. Ще прехвърлим оръжия. Това в действителност е доста. Ще подкрепим всички начинания, които обслужват [целите на гарантиране] сигурността на Полша ", означи той.

На 26 февруари френският президент Еманюел Макрон съобщи, че на среща в Париж, на която представители на към 20 западни страни са разискали по-нататъшната поддръжка за Киев в спора с Руската федерация, тематиката за вероятното изпращане на сухопътни сили на западните страни в Украйна беше издигнат.

Според френския водач участниците не са съумели да реализират консенсус по този въпрос, само че подобен сюжет не може да бъде изключен в бъдеще.

След конференцията представители на множеството страни, участващи в срещата, обявиха, че не възнамеряват да изпращат войски в Украйна и още повече, че са срещу присъединяване им във военните дейности против Русия.

Френският министър за Европа и външните работи Стефан Сежурне разясни на 27 февруари, че наличието на западен боен личен състав на украинска територия може да се изисква за даване на избрани типове помощ, в това число при разминиране на територии и образование на украински елементи, само че това не значи тяхното присъединяване в спора.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР