Полша не трябва да остава член на Европейския съюз на

...
Полша не трябва да остава член на Европейския съюз на
Коментари Харесай

Полша не трябва да остава в ЕС на всяка цена, обяснява министърът на правосъдието

Полша не би трябвало да остава член на Европейския съюз непременно , сподели министърът на правораздаването в изявление пред Rzeczpospolita, оповестено в петък, до момента в който се опълчва на това, което той назова " изнудване " от Европейски Съюз поради промените на правосъдната система в Полша , оповестява " Политико ".

Коментарите идват, когато напрежението сред Варшава и Брюксел се ускорява , като дългогодишният спор за върховенството на закона се разраства, защото Полша е изпратена до 16 август период за осъществяване на решение на Върховния съд на Европейски Съюз или вероятно пред финансови наказания.

" Аз съм безапелационен съперник да се поддаваме на противозаконното изнудване на Европейския съюз , осъществено от Съда на Европейския съюз ", сподели Збигнев Зиобро.

" Вярата, че Европейски Съюз е добър чичо и ни дава пари и че би трябвало да приемем всичките му претенции непременно, е агитация и подправена ", сподели той и добави, че Полша би трябвало да бъде в Европейски Съюз, само че не непременно.
 Европейска комисия се оплаква и Съдът на Европейски Съюз санкционира Полша за правосъдната промяна - нарушава правото на Европейски Съюз
Европейска комисия се оплаква и Съдът на Европейски Съюз санкционира Полша за правосъдната промяна - нарушава правото на Европейски Съюз

Полша отговори на Европейски Съюз, че няма право да се бърка в непозната правосъдна система и конституция

Зиобро , водач на ултраконсервативния младши сътрудник в ръководещата коалиция на Полша, е архитектът на правосъдната промяна , който сложи Полша в конфликт с Брюксел за подкопаване на независимостта на съдилищата в най-големия източен член на блока.

Европейската комисия съобщи, че Полша би трябвало да извърши решение на Съда на Европейски Съюз , което постанова на страната да разпусне дисциплинарна камара за съдии, която съгласно критиците е политизирана. В четвъртък шефът на Върховния съд на Полша отчасти замрази камарата.

Управляващата в Полша коалиция " Обединено дясно " е надълбоко разграничена по въпроса по какъв начин да реагира на ултиматума на Брюксел .

Неговото по-умерено крило прикани за компромис, до момента в който партията на Зиобро споделя, че промените са нужни, с цел да спрат някои съдии да имат вяра, че са над закона .

На въпрос дали " Обединена Полша " ще остане в обединението, в случай че Полша одобри решението на Съда на Европейски Съюз, Зиобро отговори, че има " граници на компромис ".

Проучванията демонстрират, че по-голямата част от поляците поддържат участието в Европейски Съюз . Независимо от това, скорошно изследване, извършено за Rzeczpospolita, сподели, че 17% от поляците поддържат напускането на блока, което е нарастване по отношение на предходни изследвания .
 Моравецки: Няма риск от Полекзит
Моравецки: Няма риск от Полекзит

Напускане на Полша от Европейски Съюз е политическа фантази и емоция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР