Полша не трябва да бъде част от Европейския съюз на

...
Полша не трябва да бъде част от Европейския съюз на
Коментари Харесай

Министър: Полша трябва да остане член на ЕС, но не на всяка цена

Полша не би трябвало да бъде част от Европейския съюз непременно, сподели полският министър на правораздаването Збигнев Циобро в изявление, оповестено в петък. Политикът се оплака от това, което той счита за „ изнудване “ от Европейски Съюз поради правосъдните промени в Полша.

„ Аз съм безапелационен съперник на поддаването на “, сподели Збигнев Циобро пред ежедневник „ Ржечпосполита “.
 Европейски Съюз съди Унгария и Полша, в двете страни се заприказва за овакантяване на съюза Европейски Съюз съди Унгария и Полша, в двете страни се заприказва за овакантяване на съюза
Нова порция гневни разногласия се развихриха сред Брюксел, от една страна, и Будапеща и Варшава, от друга. Еврокомисията стартира правосъдни д...

„ Вярата, че Европейски Съюз е добър чичо и ни дава пари и че ние би трябвало да приемем всичките му претенции непременно, е агитация и подправена “, продължи той и добави, че Полша би трябвало да остане член на Европейски Съюз, само че „ не непременно ”.

Изявленията идват, когато напрежението сред Варшава и Брюксел към върховенството на закона нараства. Комисарят по правораздаването дефинира 16 август за краен период, до който Полша да извърши решение на Европейския съд. От страната се желае да разпусне дисциплинарна камара за съдии, която няма „ самостоятелност и безпристрастност “, съгласно висшия съд на Европейски Съюз.

Ръководителят на Върховния съд на Полша отчасти спря активността на камарата в четвъртък, съобщи Ройтерс.

Огромно болшинство от поляците утвърждават участието в Европейски Съюз, демонстрират изследвания. Въпреки това, 17 % от поляците към този момент саподкрепят овакантяване на Европейски Съюз, съгласно неотдавнашно изследване, направено по поръчка на „ Ржечпосполита “.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР