Полша не се подготвя за война. Това заяви посланикът на

...
Полша не се подготвя за война. Това заяви посланикът на
Коментари Харесай

Посланикът на Полша в България: Не се готвим за война

Полша не се приготвя за война. Това съобщи посланикът на Полша в България Н. Пр. Мачей Шимански пред БиТиВи за рухването на двете ракети в Източна Полша.

Според него никой не изстрелва за един хамбар скъпа ракета.

По думите му в Полша се чували съветски ракетни удари по Украйна. Ако няма съветски ракети във въздушното пространство на Украйна и Украйна няма да изстрелва ракети, които да падат на полска територия, разяснява Шимански.

Той уточни, че Полша има остарели съветски системи, само че осъвременени и са натовски. Полша стартира инсталирането на американски системи " Пейтриът ", стана ясно от думите му. Шимански уточни още, че Полша купува военна техника - самолети и танкове. 90% от руснаците подкрепяли войната до един миг - досега на мобилизацията. Когато обаче войната засегна тях, руснаците станали пацифисти.

" Русия разсъни и другите страни от НАТО, че няма безвредни и сигурни зони ", посочи посланикът.

Все още се водят полемики да се задейства член 4 от контракта с НАТО, който планува диалог сред съдружниците в Алианса. Ако е трагичен казусът, тогава няма да има желание на трета страна да нападне Полша, която остава в бойна подготвеност, безапелационен бе Шимански. Той добави, че най-вероятно става въпрос за неточност на украинската противовъздушна защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР