Полша не пусна руски самолети с хуманитарна помощ за Италия.

...
Полша не пусна руски самолети с хуманитарна помощ за Италия.
Коментари Харесай

Полша не пусна руски самолети с помощ за Италия, бесни в Москва

Полша не пусна съветски самолети с филантропична помощ за Италия. Полската страна не е разрешила на съветските самолети да употребяват въздушното пространство. Това разгласи съветският сенатор и някогашен ръководител на Комисията по интернационалните работи към Държавната дума Алексей Пушков, представен от локални медии.

Русия изпрати 14 военни самолета Ил-76 към Италия , с цел да помогне на страната в битката против ковид. Според съветското военно министерство съветски военни специалисти ще координират интервенции с италианските управляващи за стерилизация и предварителна защита разпространението на COVID-19.

An Ilyushin Il-76 from Russian Aerospace Forces is en route from Moscow to Rome with medical help to Italy. This is just one flight out of nine flights expected.https://t.co/iRRmx9aDB5 pic.twitter.com/yzGKcCX4q9
— Flightradar24 (@flightradar24) March 23, 2020
Пушков се оплака, че Полша е отказала да п озволи на съветски боен аероплан да премине през въздушното пространство на страната към Италия.

" Полша не разреши на съветски аероплан с помощ за Италия да премине през въздушното й пространство . Това е измама на равнище държавна политика. Още повече помощта е за съдружник на Полша в Европейски Съюз и НАТО ", написа Пушков в " Туитър ". Той прикани Москва повече да не беседва с Варшава по никакви въпроси.

В събота президентът на Русия Владимир Путин удостовери, че ще дават помощ на Италия, която е най-засегнатата страна в Европа.

В Италия има над 63 000 случая на ковид и повече от 6000 умряли.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР