Полша не изключва възможността да въведе забрана за внос на

...
Полша не изключва възможността да въведе забрана за внос на
Коментари Харесай

Туск: Полша не изключва възможността да въведе забрана за внос на селскостопански продукти от Русия

Полша не изключва опцията да вкара възбрана за импорт на селскостопански артикули от Русия, съобщи министър-председателят Доналд Туск по време на визитата във Варшава на латвийската министър-председателка Евика Силиня, която към този момент вкара сходна възбрана, съобщи Ройтерс.

Подобно на огромна част от Европа Полша също е обхваната от митинги през последните няколко седмици, защото земеделските производители излязоха по улиците на демонстрации против екологичните разпореждания на Европейския съюз и това, което настояват, че е нелоялна конкуренция от Украйна, откакто блокът анулира митата върху вноса на украински артикули през 2022 година

Туск обаче съобщи, че селскостопанските артикули от Русия и Беларус също предизвикват деформиране на пазара.

" Латвия реши да вкара ембарго върху (селскостопанските) артикули от Русия ", съобщи полският на конференция. " Ще проучваме случая с Латвия и не изключвам Полша да предприеме съответната самодейност ", добави той.

Туск съобщи, че Европейски Съюз би трябвало " съществено да се концентрира върху по-добри регулации, когато става въпрос за импорт на зърнени храни и хранителни артикули от изток ".

Очаква се по-късно през днешния ден полският министър председател да се срещне с представители на земеделците, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР