Полша и Унгария държат на изключването на от окончателните заключения

...
Полша и Унгария държат на изключването на от окончателните заключения
Коментари Харесай

Битка за и против термина „пол” в заключителен документ на ЕС

Полша и Унгария държат на изключването на от окончателните изводи на срещата на върха на Европейски Съюз, отдадена на насърчаването на равенството и битката с бедността в Европа, споделиха дипломати.
Тази препирня не е нова в формалните кръгове на Европейски Съюз, като консервативните държавни управления във Варшава и Будапеща виждат термина като идеологически претрупан и основават пространство за поощряване на. „ Полша постоянно акцентира какъв брой значима е правната изясненост и че би трябвало да се придържаме към договорните разпореждания “, съобщи полски чиновник при изискване за анонимност. " Договорът за Европейския съюз доста ясно не се отнася до равенството сред половете, а до равенството сред дамите и мъжете ", добави служителят.
В последната версия на проектозаключенията, която би трябвало да бъде призната в събота, водачите се споразумяха да " предизвикват равенството и справедливостта за всеки субект в нашето общество ".
Проектът, забелязан от Франс прес, прибавя, че Европейски Съюз ще " работи интензивно за запълване на разликите сред половете в заетостта, заплащането и пенсиите ".
 Магистрати питат Конституционния съд какво е пол Магистрати питат Конституционния съд какво е пол
Какво значи понятието " пол " - това запитване са отправили висши магистрати към Конституционния съд у нас. От отговорите зависи по кое време и...
Това се възприема като дребна победа за страните, които са почнали битката против източноевропейците.
„ От една страна, Унгария и Полша не желаеха термина„ пол “, до момента в който въпреки това, за Финландия, Австрия и Испания терминът„ тъждество сред половете “не предстои на разискване “, сподели посланик. „ Най-накрая намерихме компромисно решение. “
Полското популистко държавно управление съпоставя битката за тъждество на ЛГБТ с комунизма във връзка с хипотетичната опасност, която съставлява за националните полезности.
В Унгария държавното управление изостри своята анти-ЛГБТК реторика през последните месеци, като през октомври министър председателят Виктор Орбан изиска общността да „ остави децата ни на мира “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР