Полша и Съединените щати са близо до постигането на сделка

...
Полша и Съединените щати са близо до постигането на сделка
Коментари Харесай

Полша и САЩ са близо до сделка за засилено присъствие на американски войски в Полша

Полша и Съединените щати са покрай постигането на договорка за засилено американско военно наличие в централноевропейската страна (както на военнослужещи, по този начин и на инфраструктура) в навечерието на визитата на президента Анджей Дуда във Вашингтон, обявиха публични източници пред Ройтерс.

Продължава обаче да има противоречие кой да заплати за нови строителни действия и какъв ще бъде срокът на американския ангажимент.

Представители на полските и на американските управляващи се надяват, че договорката, чийто основател бе Варшава през септември, ще бъде утвърдена от Дуда и американския президент Доналд Тръмп по време на визитата. Споразумението ще ускори трансатлантическите старания за въздържане на Русия - приоритет, за който Западът счита, че е станал още по-належащ след анексията от Москва на полуостров Крим от източния комшия на Полша, Украйна, през 2014 година

След месеци на договаряния на по-ниско ниво чиновници обявиха, че съглашението няма да наподобява на първичното искане на Дуда за непрекъсната военна база, наречена от него " Форт Тръмп ".

" Няма да има " Форт Тръмп ", сподели пред Ройтерс представител на Съединени американски щати, поискал анонимност.
Вместо това обаче, по думите на двама американски чиновници, Вашингтон и Варшава са покрай постигането на договорка за увеличение на броя на непостоянно разположените американски бойци в Полша с сред 1000 и 1500. В Полша има приблизително към 4500 американски военнослужещи на ротационен принцип в границите на силите на НАТО.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР