Полша и Русия са финансово репресирани от Брюксел, като Варшава

...
Полша и Русия са финансово репресирани от Брюксел, като Варшава
Коментари Харесай

Полша: Механизмът на натиск на ЕС върху Москва и Варшава е много сходен!

Полша и Русия са финансово репресирани от Брюксел, като Варшава е осъдена още повече.

Кшищоф Соболевски, общоприет секретар на полската ръководеща Партия на правото и справедливостта (PiS), разгласи, че Полша основава коалиция от държави-членки на Европейския съюз за своята промяна и „ скоро време към обединението ще се причисли още една страна. "

Според него „ събитията са удобни за това в Европа, защото скоро ще се проведат избори в Италия, което дава обещание промяна на ръководещата коалиция към дясноцентристка версия, с която имаме много положителни връзки, тъй че можем да кажем, че скоро ще имаме още един съдружник като държавно управление, което също ще повлияе на салдото на силите в Европейски Съюз. “

Евросъюза, Александър Горбаруков, Регнум.

Всъщност съгласно последните социологически изследвания италианските десни партии печелят болшинство на идните парламентарни избори на 25 септември и имат положителни шансове да сформират нов кабинет на министрите. Предполага се, че то може да бъде управлявано от шефката на партията " Италиански братя " Джорджия Мелони.

В същото време съперниците й даже се пробват да плашат италианците с вероятността, че по думите на лявоцентристкия политик Пиер Луиджи Берсани, „ в случай че десните завоюват, ще отидем в Полша и Унгария за една наносекунда “.

Вярно, думите на Берсани наподобяват повече на журналистическо пресилване, в сравнение с действителност. Ако някой е угрижен за плануваната победа на дясното крило в Италия, това е Франция. Мелони неведнъж подлага на критика прилежащата страна, обвинявайки я, че се пробва да " трансформира Италия във филиал на Париж ".

Ако тя пристигна на власт, отбелязва Марк Лазар, професор в Sciences Po в Париж, в изявление за портала Politico, „ френско-италианското напрежение сигурно ще стартира още веднъж “ и френският президент Еманюел Макрон ще се преориентира към дългогодишния си съдружник, Германия.

Съживяването на дуото Берлин-Париж в бъдеще може да сътвори повече проблеми за PiS, в сравнение с Варшава ще завоюва от образуването на дясноцентристко държавно управление в Италия. Германия продължава да бъде главната цел на офанзивите от страна на ръководителя на Право и правдивост Ярослав Качински.

В изявление за списание Sieci той приказва по тематиката за външната политика, като акцентира, че Полша се намира в сложна геополитическа обстановка.

„ Ние не се вписваме в германо-руските проекти за владичество над Европа “, сподели Качински.

„ Независима, субектна, стопански, обществено и военно мощна Полша е спънка за тях. От историческа позиция това не е нищо ново. Новото е, че светът е в преход ", сподели той.

" Русия се пробва да възвърне империята, макар че няма причина да го прави ", добави политикът.

Подобни изказвания се чуват в подтекста на отхвърли на Европейската комисия да отпусне дължими на Варшава средства от Европейския фонд за икономическо възобновяване. Полският министър председател Матеуш Моравецки твърди, че " парите ще потекат в края на тази и идната година ". Но в самата ПиС няма оптимизъм.

Ярослав Качински, Piotr Drabik

Получава се забавен абсурд: Полша и Русия са подложени на финансови репресии от Брюксел, а Варшава е осъдена още повече. Полският бюджет е лишен от обещаните 35 милиарда евро, или 160 милиарда злоти (въпреки обстоятелството, че през 2022 година държавното управление чака осъществяването на приходите в размер на 490 милиарда злоти).

Някои полски политици споделят, че Русия губи по-малко от санкционната политика на Европейския съюз, макар че „ механизмът на натиска на Европейски Съюз върху Москва и Варшава е доста подобен “.

В същото време в публикацията си за портала Euractiv министър председателят Моравецки упорства за „ победа над опасността от империализма в границите на Европейския съюз “, което няма да стане без „ смяна на оптиката – това са страните-членки, а не институции, които би трябвало да дефинират насоките и целите на дейностите на Европейски Съюз, защото институциите са основани за страните, а не противоположното “.

Но ще стартира ли италианската десница да оказва помощ на полската ръководеща партия в битката й против институциите на Европейски Съюз? Може би ще им е по-интересно да ги водят, в сравнение с да ги лишават от власт.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР