Полша гони 45-ма руски дипломати заради шпионска дейност, предаде варшавският

...
Полша гони 45-ма руски дипломати заради шпионска дейност, предаде варшавският
Коментари Харесай

Полша гони 45 руски дипломати заради шпионаж

Полша гони 45-ма съветски дипломати поради шпионска активност, съобщи варшавският информативен портал Онет. Тази заран външното министерство на членката на НАТО и Европейски Съюз е привикало посланика на Москва Владимир Андреев, на който е била връчена вербална нота. " Всички чиновниците, оповестени за личност нон грата, работят в посолството на Русия във Варшава ", добави ОНЕТ.

На конференция Станислав Жарин, представител на полските служби за сигурност, приказва за листата на лицата, които ще бъдат експулсирани от Полша. Съществуването за листата беше доказано и от представителя на държавното управление Пьотр Мюлер.

" Такъв лист е предаден. Днес съветският дипломат беше извикан в Министерството на външните работи. Ще беседваме за това и решенията за по-нататъшните стъпки ще бъдат оповестени през днешния ден ", сподели той в Сейма.

Руското министерство на външните работи даде обещание отговор на експулсирането на дипломатите. Агенцията за вътрешна сигурност задържа един от обвинените, оповестиха през днешния ден локалните управляващи. Той е чиновник в Службата за гражданска регистрация във Варшава и е бил арестуван на 17 март, заяви държавната осведомителна организация PAP. Съдът е издал заповед за тримесечен арест.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР