Полша е разделена включително и по този въпрос. Според критиците

...
Полша е разделена включително и по този въпрос. Според критиците
Коментари Харесай

Полша: три години затвор заради сексуално образование?

Полша е разграничена в това число и по този въпрос. Според критиците препоръчаното стягане на закона съставлява опит за възбрана на актуалното полово обучение, до момента в който покровителите му настояват, че той “защитава децата от педофилия “. Според създателите на законопроекта в полските учебни заведения се предизвикват хомосексуалните пристрастености, а те от своя страна се възприемат като опасност за здравето на учениците. Отговорни са тези, които преподават полово обучение в учебните заведения. Тези часове, които са част от избираемия предмет „ Възпитание за живот в фамилията “, също билха могли да усилят интереса на младежите към порнографията и да насърчат по-честия секс. Всичко това би трябвало да се промени.

Именно по тази причина директно след изборите новото-старо държавно управление реши да съблюдава своето заричане: да преразгледа в детайли часовете по полово обучение в полските учебни заведения и да разиска законопроект, чиято цел е „ отбраната на децата и юношите от полови изкушения и безнравственост “.

Зад законопроекта стои гражданската самодейност „ Спрете педофилията “. Всъщност става въпрос за разширение на член 200б от полския углавен кодекс. В закона, който съществува от 1997 година, „ обществената агитация на педофилско наличие “ е криминализирана; присъдата варира от парична санкция до две години затвор. В текста става въпрос обаче единствено за полов контакт сред възрастен и малолетно лице, само че не и за секс сред малолетни. " Правната система не трябва да изостава от напредващите промени в обществото ", аргументират се създателите на законопроекта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР