Полша е подготвена за няколко сценария в случай на влошаване

...
Полша е подготвена за няколко сценария в случай на влошаване
Коментари Харесай

Полша готова с няколко сценария за мигрантска вълна от Украйна

Полша е готова за няколко сюжета при положение на утежняване на обстановката в Украйна. Това оповестиха от полското Министерство на вътрешните работи, представени от интернационалните организации. Работна група, основана със заповед на премиера Матеуш Моравецки, е показала проект за изключителна обстановка и за евентуална филантропична рецесия. Експертите са определили логистичните, транспортните, медицинските и просветителните потребности, които биха били нужни за приемане на 1 милион украински бежанци.

Кшищоф Косински, кмет на Цеханув, удостовери, че управляващите са поискали да даде лист на възможни местата за настаняване на бежанците, брой на хората, които те могат да поемат, както и обвързваните с това разноски.

Католическата черква в Полша се обърна към вярващите да отворят домовете си за бягащите от войната хора. „ Продължавайки нашата молитва за мир, приканвам моите сънародници да отворят сърцата си и сърдечно да одобряват бежанците от Украйна, които търсят в Полша заслон “, прикани Станислав Гондецки, водач на полските епископи. В апела си той акцентира, че „ всеки има право на живот в мир и сигурност. Всеки има право да търси условия за себе си и околните си, които да му подсигуряват безвреден живот ”.

Полша, която има най-дългата гранична линия с Украйна, към този момент е приютила към 1.5 милиона украинци „ Готови сме да посрещнем деца и младежи в полските учебни заведения и студенти – в полските университети “, разгласи през днешния ден полският министър на образованието Пшемислав Чарнек.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР