Полша е готова да вложи 2 милиарда долара в създаването

...
Полша е готова да вложи 2 милиарда долара в създаването
Коментари Харесай

Полша дава 2 млрд. долара за база на САЩ на своя територия

Полша е подготвена да вложи 2 милиарда $ в основаването на непрекъсната военна база на Съединени американски щати на своя територия. Сега там краткотрайно има една американска бронетанкова дивизия, която има за цел сдържането на Русия.

Това оповестява полският портал Onet, представен от dir.bg. Onet се базира на документ на Министерството на защитата във Варшава. Новината публично бе доказана от представител на министерството, като бе конкретизирано, че това се съдържа в отчет за увеличение на американското военно наличие на полска територия, изпратен до Конгреса в Съединени американски щати.

"Постоянното наличие на военни от Съединени американски щати е належащо за въздържане на Русия, чиято позиция заплашва Европа ", се споделя още в документа. Изтъква се и обстоятелството, че полската войска към този момент дава отговор на всички стандарти на НАТО и отделя за военни потребности 2% от Брутният вътрешен продукт, което не се прави от някои други страни в Алианса.

Предлага се както сумата от 2 милиарда за реализиране на този план, по този начин и подготвеност да бъде предадена на Съединени американски щати и част от инфраструктурата, която в този момент се употребява от полската войска.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР