Полша е готова да плати 2 милиарда долара за създаването

...
Полша е готова да плати 2 милиарда долара за създаването
Коментари Харесай

Полша дава $2 млрд. за база на САЩ срещу агресията от Русия

Полша е подготвена да заплати 2 милиарда $ за основаването на своя територия на непрекъсната военна база на Съединени американски щати, излиза наяве от документ на Министерството на защитата, написа изданието Onet.

" Това предложение е подбудено от явната нужда от разполагането на непрекъсната военна дивизия на Съединени американски щати в Полша, както и задължението от полска страна да се дават 1,5-2 милиарда $ за основаването на взаимни военни обекти и обезпечаването на по-голямо определяне на сили на Съединени американски щати ", се показва в документ, представен от Нюз.ру.

" Полша е подготвена да раздели разноските, с цел да стане решението по-рентабилно за Съединени американски щати ", акцентира Министерството на защитата.

Публикацията е била доказана от полското военно ведомство.

" Предложението за непрекъснато военно наличие на Съединени американски щати в Полша е създадено в границите на мероприятия, ориентирани към задълбочаване на военното съдействие със Съединени американски щати, в това число увеличение на броя на американските войски в Полша през 2018 година ", допълват от министерството.

Освен стоителството на военни обекти е планувано и построяването на лечебни заведения, учебни заведения, спортни зали и жилища за служащите и техните фамилии.

Предложението на Полша е изпратено до Белия дом, Конгреса на Съединени американски щати, редица държавни структури, както и до Атлантическия съвет.

" Постоянното наличие на дивизии на Съединени американски щати е належащо за сдържането на засилващата се заплаха от Русия, която заплашва Европа ", акцентират в предлагането от Министерството на защитата.

Във Варшава акцентират, че " основаването на непрекъсната военна база на Съединени американски щати в Полша дава отговор на ползите освен на полската страна, само че и за обезпечаване на сигурност на фона на съветската опасност, като подхожда и на Националната отбранителна теория на Съединени американски щати, която дефинира експанзията на Русия като основна опасност за Съединени американски щати и световната непоклатимост в света ".

Освен даването на пари за разполагането на бронетанкова дивизия на Съединени американски щати може да бъде предадена на американците и част от инфраструктурата на Министерството на защитата на Полша, се споделя в предлагането. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР