Полша арестува китайски служител на Хуавей“ и полски киберспециалист по

...
Полша арестува китайски служител на Хуавей“ и полски киберспециалист по
Коментари Харесай

Шпионски скандал с „Хуавей“ в Полша

Полша арестува китайски чиновник на „ Хуавей “ и полски киберспециалист по съмнения в шпионаж, заяви през днешния ден държавната организация ПАП, съобщи. Службата за национална сигурност е претърсила офиси на „ Хуавей “ в страната, както и локалния клон на телекома „ Ориндж “.

Арестите задълбочават интригата, обвързвана с рецензии на Запада против активността на огромния китайски производител на смарт телефони и телекомуникационно съоръжение. US разследващи организации настояват, че „ Хуавей “ е обвързвана с китайското държавно управление и оборудването й може да има „ задни малки врати “ за потребление от държавни шпиони.

След рецензиите от Съединени американски щати редица западни страни и компании започнаха разбори, за да решат дали да разрешат потреблението на съоръжение на „ Хуавей “ в телекомуникационните им мрежи.

„ Китайският жител е предприемач, работещ за огромна компания в електрониката… полякът е прочут в среди, свързани с кибер бизнеса “, декларирал Мачей Вашик, зам.-шеф на полската работа за сигурност през ПАП.

Двамата остават в ареста за 3 месеца, показва ПАП, цитирайки представител на спецслужбите.

Обществената телевизия заяви, че арестуваният поляк е някогашен сътрудник на службата за вътрешна сигурност.

През декември канадските управляващи арестуваха по искане на Съединени американски щати висшата служителка на китайския телеком „ Хуавей “ Мън Ванчжоу. Задържането й е в границите на следствие за нарушение на американски търговски наказания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР