Половината щат на Спешна помощ“ в Русенска област остава незает.

...
Половината щат на Спешна помощ“ в Русенска област остава незает.
Коментари Харесай

„Спешна помощ“ в Русе работи с 50 % от нужните лекари и фелдшери


Половината щат на „ Спешна помощ “ в Русенска област остава безработен. Липсват лекари и фелдшери за всички звена в района, стана ясно на съвещанието на Областната комисия по опазване на здравето, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Русе.

В „ Спешна помощ “-Русе работят единствено 10 лекари, а общо бройките са за 20 души. В Бяла, където разполагат с двама лекари, има четири свободни места. По думите на шефа доктор Пенка Бахчеванова тя не е назначавала нов доктор от 7 години.

По отношение на фелдшерите обстановката е сходна. Има 12 свободни места във филиалите на „ Спешна помощ “ в Русе, Бяла, Две могили, Сливо поле и Ветово.

Налага се личният състав да поставя ексклузивен труд, както и да се наемат на втори трудов контракт лекари от болничното заведение - най-много такива, работили преди в „ Спешна помощ “.

Въпреки че русенският център предлага едни от най-хубавите условия за работа – облекла, храна и други, претенденти липсват. Сред главните аргументи са стресовият фактор при упражняването на тази специалност, както и недотам съответното възнаграждение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР