Половината села в община Бобошево вече трети месец са без

...
Половината села в община Бобошево вече трети месец са без
Коментари Харесай

Села в община Бобошево са без обществен транспорт

Половината села в община Бобошево към този момент трети месец са без публичен превоз. Единственият транспортьор, който пътувал там се е отказал, тъй като линията е едва натоварена и не успявал да покрие разноските си. Засегнати са към 200 души.

Бобошево

Скрино е селото, в което хората с персонални средства са построили нова автобусна спирка, а скоро по-късно разбрали, че рейс въобще няма да има. От края на октомври, превозвачът, който идвал четири пъти седмично, спрял да пътува.
Венка Коларска: Много е мъчно. Няма рейс, автобус нямаме, доктор също персонален не идва.
За да стигне до Бобошево, Любка Кадийска е принудена да върви пешком в студа.
Любка Кадийска: Слизаме долу на шосето и от там три километра пеш у снега. Нема, нема кой да те прибере. Без рейс сме за на никое място!
Без публичен транспорт са и хората в прилежащи села. Въпреки че общината към този момент два пъти афишира социална поръчка, поради ниската държавна дотация, никой транспортьор не демонстрира интерес.
Силвия Мачева, кметски наместник на село Скрино: И се надявам съответното министерство, от което това зависи да ни спомага, тъй като очевидно със дотация, която е дребна, не покрива разноски за превоз, за поддръжка на самата кола и една заплата за водача няма по какъв начин нещата да се получат.
През март общината още веднъж ще търси транспортьор, само че без законови промени, претенденти надали ще има, счита кметът на Бобошево. Междувременно той е разпоредил кметските наместници по места да оказват помощ на хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР