Половината пари, които харчи държавата през бюджета, са провал и

...
Половината пари, които харчи държавата през бюджета, са провал и
Коментари Харесай

Всеки втори лев, похарчен от държавата, отива на вятъра

Половината пари, които харчи страната през бюджета, са " неуспех " и отиват напразно. От 149 милиарда лева, разпределени от държавните управления в интервала 1998 – 2017 година, близо 78 милиарда лева са изхарчени толкоз неефективно, че могат да се дефинират като " неуспех ".

Това излиза наяве от периодическия обзор на одитните отчети на Сметната палата, направен от Института за пазарна стопанска система (ИПИ).

Статистиката на икономистите стъпва върху 966 одитни отчета. Те обгръщат 20 години от работата на администрацията (1998 – 2017 г.) и се отнасят за към 149 милиарда лева бюджетни средства.

От изхарчените през последните 20 години пари от бюджета по пера, одитирани от Сметната палата, към половината са отишли напразно. Като " неуспех " могат да бъдат избрани 413 случая на стойност 77.6 милиарда лева, показва ИПИ.

242 са случаите на " триумф ", възлизащи на 34 милиарда лева Други 311 случая на стойност 36.9 милиарда лева остават " некласифицирани ", тъй като не могат да бъдат избрани нито като триумф, нито като неуспех.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР