Половината от сумите, платени за тол такси ще бъдат възстановени

...
Половината от сумите, платени за тол такси ще бъдат възстановени
Коментари Харесай

При метан или природен газ: Възстановяват половината от платените тол такси за камиони и автобуси

Половината от сумите, платени за тол такси ще бъдат възобновени на притежателите на камиони и рейсове, които се движат само с различно гориво – метан, естествен или био газ, биетанол и други Това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Сумите ще се възвръщат, без значение от употребяваните способи за тол таксуване – с маршрутна карта, с бордово устройство или с GPS тракер. Заявленията се подават посредством регионалните пътни ръководства в цялата страна, АПИ или Националното тол ръководство. Може да се употребява и електронният адрес [email protected], в случай че притежателят има електронен автограф.
Старт на тол системата: Всички тежкотоварни транспортни средства над 3,5 т заплащат пътни такси (ОБЗОР) Три благоприятни условия за таксуване дава системата
В заявките би трябвало да е посочен интервалът, за който са осъществени заплащанията, общата сума, както и документите, с които това се потвърждава. За по-бърза противоположна връзка с потребителите, те следва да дават телефон или електронен адрес.

При първичното подаване заявката би трябвало да е съпроводено от декларация, в която са разказани пътните транспортни средства над 3,5 т, за които се изисква възобновяване на сумите. В декларацията се показва информация за транспортните средства - регистрационен номер, тип на пътното транспортно средство, брой оси и типа на горивото. Прилагат се копия от свидетелствата за регистрация, както и уверение за банкова сметка, по която ще се възвръщат сумите.
Фалстарт на тол системата: Проблем с продажбата на маршрутни карти Проф. Олег Попов от АПИ изясни, че системата не е блокирана, а има спиране за премахване на неточности
Срокът за възобновяване е 30 дни от датата на подаване на заявката. При условие на спомагателни документи и доказателства срокът се удължава с времето от тяхното условие до даването им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР