Половината от продажбите на Volkswagen ще са на електромобили до

...
Половината от продажбите на Volkswagen ще са на електромобили до
Коментари Харесай

До 10 години 50% от продажбите на Volkswagen ще бъдат на електромобили

Половината от продажбите на Volkswagen ще са на електрически автомобили до 2030 година, а до 2040 се възнамерява 100% от колите, продавани на огромни пазари да са с нулеви излъчвания. Производство на коли с мотори с вътрешно на VW ще спре в Европа до 2035 година. Това разгласи автомобилният производител, съобщи CNBC.

От компанията обявиха още, че са планували 73 милиарда евро, или 50% от общите вложения за развиване на бъдещи технологии през 2021-2025 година.

" До 2030 година светът на подвижността ще се е трансформирал. Колите ще стават все по-автономни и ще има доста огромен дял на електрически автомобили по пътищата ", съобщи изпълнителният шеф на компанията Херберт Дийс.

Софтуерната компания на Volkswagen CARIAD създава и платформи, които ще оферират разнообразни функционалности, като единна информационно-развлекателна система и способността ръководството да се трансферира на автомобила.

Недостатъчни продажби на електрически автомобили?

На фона на амбициозните проекти на Volkswagen електрификация, наподобява обаче, че нещата към този момент са в застой. Месечните продажби на електрически транспортни средства на VW би трябвало да се удвоят от 33 000 на 70 000, с цел да бъде реализирана общата цел за годината от 600 000 електрически транспортни средства. Продажбите на ID.3 и ID.4 от VW фамилията на BEV са по-бавни от предстоящото, написа Bernstein Research.

Някои анализатори обаче настояват, че няма нищо изненадващо в = представянето на VW, тъй като компанията чака размерът на продажбите да се удвои през третото и четвъртото тримесечие по отношение на и първото второто.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР