Половината от персонала на Twitter е съкратен, съобщава Ройтерс, позовавайки

...
Половината от персонала на Twitter е съкратен, съобщава Ройтерс, позовавайки
Коментари Харесай

Уволненията в Twitter започнаха, Мъск освобождава 50% от персонала по цял свят

Половината от личния състав на Twitter е скъсен, оповестява Ройтерс, базирайки се на изказвания на към този момент някогашни чиновници на компанията. За готвените фрапантни съкращения се приказва от няколко дни, а през вчерашния ден компанията затвори всички свои офиси в очакване на кадровите решения. Служителите бяха изпратени по домовете си с малко съобщение, че в края на работния ден ще получат имейли, от които ще схванат остават ли на работа или са освободени.

Най-засегнати от съкращенията са били отделите за отбрана от дезинформация, написа " Ройтерс ". Каналът NBC, цитирайки също някогашни чиновници, сподели, че точно тези екипи са били под всеобщо редуциране.

Намаляването на екипа за отбрана от дезинформация е " доста притеснителното на фона на идните избори за Конгреса на Съединени американски щати ", разясниха пред NBC двама някогашни и един сегашен чиновник на обществената мрежа.

Ръководителят на подразделението, отговарящо за  предотвратяване на разпространяването на дезинформация и друго нездравословно наличие в Twitter, Йоел Рот сподели пред " Ройтерс ", че към 15% от неговия екип са били уволнени. Сред тях 784 чиновници от централата в Сан Франциско, както и 199 чиновници от офисите в Сан Хосе и Лос Анджелис, съгласно документи в Калифорнийската работа по заетостта, представени от Ройтерс.

Плановете на Илън Мъск да стартира да редуцира личния състав на компанията станаха известни два дни откакто той подписа договорка за закупуване на обществената мрежа на стойност $44 милиарда Няколко часа откакто купи Twitter, той уволни основния изпълнителен шеф, както и основния финансов шеф. Те получиха парична отплата от $122 млн. В същото време Илон Мъск даде обещание да не уволнява 75% от чиновниците на Twitter.

Илън Мъск даде обещание да освободи " от пандиза на Twitter " сметки, блокирани по съмнителни и незначителни аргументи, както и да се заеме с верификацията на потребителите. Любопитен подробност от последните часове, на който множеството западни медии обръщат внимание е, че профилът на някогашната му другарка Амбър Хърд към този момент не попада в мрежата.
Те напомнят, че в това време някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в деня на придобиването на обществената мрежа от най-богатия в света бизнесмен, че има заричане профилът му в Twitter да бъде възобновен в близко бъдеще. А актуалният президент Джо Байдън назова Twitter инструмент, „ който бълва неистини “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР