Половината от лек автомобил „Фолксваген Туарег“, използван от трафикант на

...
Половината от лек автомобил „Фолксваген Туарег“, използван от трафикант на
Коментари Харесай

Конфискуваха половин кола на трафикант

Половината от лек автомобил „ Фолксваген Туарег “, употребен от трафикант на мигранти за незаконен транспорт на бежанци от Афганистан, да бъде лишен в интерес на страната. Това постанови състав на Бургаския областен съд.

Това автентично решение слага ударението в протокола от съвещание на локалните магистрати, дубликат от което е оповестено на уеб страницата на съда, откри Дарик.

Става въпрос за развой против 50-годишния Бисер Асенов от Оряховица, който на 17 октомври 2015 година е хванат от полицията в региона на цех „ Промет” край с. Дебелт, да кара с "Фолксваген "-а седем мигранти, измежду тях и две деца.

В съда Бисер признава виновността си и подписва съглашение с държавното обвиняване, съгласно което за осъщественото закононарушение му се постанова условна присъда от 11 месеца отнемане от независимост с три години изпитателен период. Магистратите разпореждат и да се конфискува мобилния му телефон, който той е употребявал, до момента в който транспортирал чужденците.

По любопитен обаче се оказва въпросът с автомобила. По закон той би трябвало да се конфискува в интерес на страната. Случаят можеше да завърши по конец, в случай че на съвещанието в съда в Бургас ненадейно не се бе появила брачната половинка на Бисер - Таня.

Под клетва, в прав текст, дамата декларира, че колата е записана на името на двамата. Твърди, че освен не е знаела защо благоверният й употребява фамилното возило, само че и по време на закононарушението, била в Германия. „ Той дойде в България, с цел да се лекува. Не знаех, че употребява колата за такива неща “, акцентира тя.

„ Наказателният кодекс планува конфискация на транспортното средство, когато то е послужило за транспортиране на бежанците, само че в случай че то е благосъстоятелност на подсъдимия. В съответния случай, автомобилът е взаимна съпружеска имуществена общественост и другата част на колата по закон е на брачната половинка.

Няма по какъв начин да се потвърди, че те я имала предумисъл към закононарушението. Нещо повече, даже имаме доказателства, че тя се е намирала отвън страната “, сподели пред Дарик Бургас прокурор Керка Дюлгерска.

Шеговито тя разяснява опцията страната да раздели автомобила: „ Няма да се реже на две с флекс, ще бъде предадена на съдия-изпълнител, който да я изнесе за обществена обмен “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР