Половината от жените във Великобритания и една пета от мъжете

...
Половината от жените във Великобритания и една пета от мъжете
Коментари Харесай

Изследване: Половината британки са били обект на сексуален тормоз на работа

Половината от дамите във Англия и една пета от мъжете са били полово унизени на работа или на мястото, където учат. Това демонстрира проучване на BBC.

От дамите, които споделят, че са били жертви на тормоз, 63% споделят, че не са признали на никой. 79% от мъжете жертви показват, че са оставили случилото се за себе си и също не са споделили на никой. 

Проучването е направено за BBC Radio 5 от ComRes измежду 2031 души в страната. То е поръчано след вълната от самопризнания на дами по света, че са били унизени при разкритията към холивудския продуцент Хартви Уайнстин, който беше упрекнат, че е употребявал ситуацията си, с цел да прави полови подмятания и оферти на десетки актриси. Хиляди дами и мъже, потърпевши от полов тормоз, споделиха в обществените мрежи хаштага " me too ", с цел да покажат мащаба на казуса по света. 

В английското изследване 37% от участниците - 53% дами и 20% мъже - споделят, че са потърпевши от полов тормоз, който се показва по разнообразни способи, от несъответствуващи намеци до действителни полови набези, на работа или в просветителна институция. Над 1/4 от хората са имали тормоз под формата на безвкусни смешки или така наречен " закачки ", а близо 1 от 7 е бил нежелано докосван. Една от всеки 10 дами е била непосредствено полово нападана. 

Повече дами, в сравнение с мъже, са били обект на тормоз от старши управител - 30% (при мъжете този % е 12). Една от 10 дами в изследването, които са претърпели подобен тормоз, споделя, че се е наложило да напусне работа или мястото, където учи, поради него. 

Мъж, поискал анонимност, споделя, че е бил унизен от шефката си - с мнения за външния му тип и какво харесва в дамите. Той споделя, че другите дами в офиса са се смеели на казваното от нея, само че на него му е било смешно, а неловко и това го е депресирало. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР