Половината от гласоподавателите във Великобритания се обявяват за произвеждането на

...
Половината от гласоподавателите във Великобритания се обявяват за произвеждането на
Коментари Харесай

Половината британци са за референдум с три опции

Половината от гласоподавателите във Англия се афишират за произвеждането на референдум, на който да се избира сред договорката, която държавното управление желае да издейства от Европейски Съюз, Брекзит без контракт или опазване на участието в съюза. Това сочат резултатите от анкета на телевизия "Скай нюз ", огласени през днешния ден и представени от Ройтерс.

Според изследването 40 на 100 от британците се срещу подобен референдум, а 10 % са без мнение. Около 78 на 100 от интервюираните считат, че държавното управление на премиера Тереза Мей се оправя зле в договарянията за Брекзита - с 23 пункта повече по отношение на март. Едва 10 на 100 са на мнение, че кабинетът работи добре.

Одобрението за Мей е спаднало до 24 %, открива анкетата на "Скай дейта " - маркетинговото поделение на електронната медия. Респондентите са разграничени в мненията си дали Брекзитът ще бъде за положително или за неприятно - 40 на 100 настояват, че ще е за положително, а 51 % считат противоположното.

На предлагането да изберат едно от трите - договорката на Мей, овакантяване без договорка или оставане в Европейски Съюз - 48 на 100 споделят, че избират опазване на участието в съюза, 27 на 100 са за "твърд " Брекзит, а 13 % утвърждават държавния план за съглашение. Дяловете на хората, които няма да гласоподават или са без мнение са надлежно 8 и 3 на 100.

Национално представителната анкета на "Скай дейта " е осъществена от 20 до 23 юли т. година измежду 1466 онлайн консуматори.

На референдума през юни 2016 година 17,4 млн. английски гласоподаватели (51,9 на 100 от участвалите) се оповестиха за овакантяване на Европейския съюз, а 16,1 милиона (48,1 на сто) поддържаха оставането в блока. Прогнозите на доста социологически изследвания, че британците ще гласоподават за оставане на страната в Европейски Съюз, се оказаха погрешни, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР