Половината от енергийната инфраструктура на Украйна е извадена от строя,

...
Половината от енергийната инфраструктура на Украйна е извадена от строя,
Коментари Харесай

Володимир Зеленски призова украинците да пестят ток

Половината от енергийната инфраструктура на Украйна е извадена от строя, сподели Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски прикани своите сънародници да лимитират потреблението на електрическа енергия, съобщи Ройтерс, представена от.

Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато Украйна се пробва да се възвърне от съветските удари по нейната енергийна инфраструктура. На този декор възрастните и уязвимите хора се приготвят за доброволна евакуация от Херсон. В разрушения от войната южен град, в който украинската войска влезе на 11 ноември след изтеглянето на съветските въоръжени сили, съвсем няма ток и питейна вода.

Украинците най-вероятно ще би трябвало да се примирят с всекидневни прекъсвания на тока в цялата страна най-малко до края на март, предвижда през вчерашния ден ръководителят на огромен частен електроенергиен снабдител.

Над 950 хиляди клиенти бяха изключени от мрежата в понеделник. За през днешния ден са планувани нови прекъсвания на тока, предизвести държавният електроенергиен систематичен оператор " Укренерго ".

През последните седмици Русия нанася ракетни удари по енергийната инфраструктура на Украйна. В резултат милиони хора останаха без ток на фона на настъпването на зимата и рухването на температурата под нулата.

" Половината от енергийната инфраструктура на Украйна е извадена от строя ", сподели Володимир Зеленски.

В обичайното си вечерно видеообръщение украинският президент прикани своите сънародници да пестят ток, изключително в тежко наранени региони като столицата Киев, Суми на север, Виница на югозапад и Одеса на Черно море.

" Систематичното увреждане на нашата енергийна система от удари на съветските терористи е толкоз доста, че всички наши хора и компании би трябвало да бъдат съзнателни и да преразпределят потреблението си през целия ден... Опитайте да ограничите вашето персонално ползване на електрическа енергия ", обърна се украинският президент към своите сънародници.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР