Половината от бомбоубежищата в страната са в лошо състояние или

...
Половината от бомбоубежищата в страната са в лошо състояние или
Коментари Харесай

Половината от бомбоубежищата са в лошо състояние или са неизползваеми

Половината от бомбоубежищата в страната са в неприятно положение или са неизползваеми. Това се схваща от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев.
В края на март "24 часа " заяви, че държавното управление е разпоредило инспекция на бомбоубежищата в страната. Новината се оказа подвеждаща, а от държавната пресслужба прецизираха, че тече рутинна инспекция по документи на три администрации - на Софийска област, Самоков и Ботевград. Не оказва се какви тъкмо са резултатите от нея.
Сега в отговора си министърът показва, че съгласно Закона за отбрана при бедствия груповите средства за отбрана са скривалища и противорадиационни укрития. Основното им предопределение е укриване на популацията при въздушно нахлуване от бойни и промишлени отровни субстанции, радиоактивни субстанции и биологични сътрудници.
Общият брой на скривалищата на територията на страната е 711
От тях 370 са в положително или приемливо положение, т.е. могат да бъдат приведени в подготвеност за укриване незабавно или до една седмица, а останалите 341 броя са в неприятно положение или неизползваеми по предопределение.
"От противорадиационните укрития единствено 152 са в положително или приемливо положение ", се споделя още в отговора, само че не се показва какъв брой е техният сбор.
Според закона груповите средства за отбрана за парцели - обществена държавна, обществена общинска или частна благосъстоятелност, се поддържат и ръководят от ведомствата, на които са предоставени, от кметовете на общини или от притежателите им.
В Министерство на вътрешните работи няма данни за осъществени разпоредителни покупко-продажби с групови средства за отбрана - обществена благосъстоятелност, отбелязва още Радев. Частна благосъстоятелност пък са 229 броя, само че информация за покупко-продажби с тях няма по какъв начин да има във вътрешното ведомство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР