Половината от алкохола на пазара все още е нелегален. А

...
Половината от алкохола на пазара все още е нелегален. А
Коментари Харесай

Половината от алкохола на пазара е нелегален

Половината от алкохола на пазара към момента е незаконен. А изискванията при които е създаден, са надалеч от стандартите за хигиена и качество. Затова производители и преработватели на грозде упорстват страната да затегне контрола и да ревизира пътя на гроздето.

"Качеството на всяка една партида вино, създадена у нас, се следи в лабораторията на Агенцията по лозата и виното. Очакванията са тази есен винарските предприятия да приберат и преработят най-малко 115 млн. кг грозде. Реколтата ще бъде идентична като размер, само че като тегло ще е с 10 % по-малко от предходната година поради сушата ", оповестиха от сектора в телевизионно изявление.

Нови спомагателни ограничения за гроздо и винопроизводителите са планувани през тази година. За първи път гроздопроизводители могат да аплайват по de minimis и да получат държавна помощ от 250 лева./хектар.

В началото на месеца България предложи всички страни членки, които разполагат с неусвоени средства по националните лозаро-винарски стратегии, да имат право да програмират изключителна мярка. Чрез нея да бъдат подкрепени производителите на винено грозде, които са наранени от отрицателните резултати на Коронавирус пандемията.

Предложените досега ограничения на равнище Европейски Съюз се отнасят най-вече до винопроизводителите и не плануват подкрепяне за производителите на винено грозде. Като един от най-потърпевшите браншове е лозаро-винарският. Кризата с ковид наложи затварянето на канали за реализация. Бяха изменени навиците на потребителите, което удостоверява потребността от спомагателен инструментариум за поддръжка на равнище Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР