Половината асансьори от общо над 100 хил. у нас са

...
Половината асансьори от общо над 100 хил. у нас са
Коментари Харесай

Над 50 хил. асансьора у нас са без задължителните аварийни телефони

Половината асансьори от общо над 100 хиляди у нас са без наложителните спешни телефони, сигнализираха от браншовата асоциация. Държавата е спряла едвам четири от началото на годината, предава Бтв.

В случай на блокиране в асансьора, би трябвало да натиснете копчето на така наречен „ спешен телефон ”, с който да се свържете с компанията по поддръжката. Това на процедура е невероятно на множеството места в страната.

При наша инспекция в един блок спешно устройство няма. Асансьорът е на повече от 50 години и постоянно засяда. От етажната благосъстоятелност не могли да съберат парите за телефона – към 400 лева, а санкцията за неналичието му е 500 лева

От началото на годината държавния механически контрол е направил над 6200 инспекции, а е спрял едвам четири асансьора.

„ Технически контрол реализира надзор единствено на асансьорите в административните и публични здания. В жилищните здания механически контрол се реализира от лица, получили лицензи за реализиране на надзора ”, разяснява Антоанета Генова от ДАМТН.

Според основния секретар на Българската асансьорна асоциация в случай че се направи щателна инспекция на 80 хиляди асансьора в страната… 80 хиляди асансьора ще бъдат спрени неотложно.

За последните три години случаите с асансьори са се нараснали двойно. Тази седмица в асансьор в Кюстендил умря дете, а през вчерашния ден в товарен елеватор трима пострадаха в Бургас.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР