Половината американци очакват война с Иран през следващите няколко години,

...
Половината американци очакват война с Иран през следващите няколко години,
Коментари Харесай

Половината американци очакват война с Иран до няколко години

Половината американци чакат война с Иран " през идващите няколко години " , демонстрира изследване на Reuters/Ipsos на фона на растящото напрежение сред Съединени американски щати и Ислямската република.

Днес американците са по-обезпокоени, че Техеран съставлява опасност за сигурността на Съединени американски щати, само че малко от тях поддържат превантивна офанзива против иранската войска. Но в случай че Иран първи нападне Съединените щати, четирима на всеки петима американци имат вяра, че Съединени американски щати би трябвало да отговорят военно изцяло или по стеснен метод , разкрива сондажът, изработен на 17-20 май.
 Иран наредил на „ Хизбула” да нападна американци
Иран наредил на „ Хизбула ” да нападна американци

Хасан Рохани съобщи, че Съединени американски щати няма да победят страната с стопански напън

Близо половината интервюирани - 49% - от всички американци не утвърждават политиката на президента Доналд Тръмп към Иран. 31% са изрично срещу, до момента в който 39 на 100 утвърждават дейностите на американския водач.

51% от респондентите считат, че Съединени американски щати и Иран ще влязат във война до няколко години, което е с 8% повече от сходно изследване, оповестено предишния юли. В тазгодишното проучване демократите и републиканците е по-вероятно да гледат на Иран като опасност и да кажат, че е евентуално да избухне война.

Иран се дефинира от 53% от интервюираните в Съединени американски щати като " сериозна " или " непосредствена " опасност - 6% повече спрямо юли 2018 година За съпоставяне 58% и 51% от респондентите надлежно дефинират КНДР и Русия като опасност.
 Тръмп заплаши Иран с боен отговор за всяка провокация
Тръмп заплаши Иран с боен отговор за всяка провокация

Вчера стана ясно, че Иран е нараснал четирикратно производството си на нискообогатен уран

Въпреки че са обезпокоени от развиването на обстановката, 60% от американците са безапелационни, че Съединени американски щати не би трябвало да нанасят предпазен удар на Иран, до момента в който 12% мислят тъкмо противоположното.

Ако Иран нападна обаче, 79 на 100 имат вяра, че Съединени американски щати би трябвало да отвърнат . 40% поддържат стеснен отговор като бомбардировки, а 39% са за пълномащабна инвазия.

61% от американците поддържат нуклеарната договорка с Иран от 2015 година, макар че Доналд Тръмп изтегли страната от договореностите.
 Иран разгласи засилено обогатяване на нискообогатен уран
Иран разгласи засилено обогатяване на нискообогатен уран

Става въпрос за уран със степен на обогатяване до 3,67%

В изследването са взели участие 1007 души, в това число 377 демократи и 313 републиканци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР