Половин милион заети в металостроенето и електронната индустрия ще стачкуват

...
Половин милион заети в металостроенето и електронната индустрия ще стачкуват
Коментари Харесай

Работници в Германия излизат на протест

Половин милион заети в металостроенето и електронната промишленост ще стачкуват в Германия и в понеделник. Това разгласи техният синдикат " ИГ Метал ". Работниците излизат на улицата с претенции за повишение на заплатите.

Заетите в металообработващата и електронната промишленост в Германия ще излязат за втора поредна седмица на улицата в понеделник с претенции за увеличение на заплатите и отплата против инфлацията. " Работниците стават все по-нетърпеливи към непрекъснатите лавирания по тази тематика на работодателите ", съобщи един от водачите на профсъюза " ИГ Метал " Йорг Хофман.

Половин милион служащи се чакат да излязат на улицата. В понеделник вечерта профсъюзът ще реши какво да предприеме след предупредителните протестни дейности. 3,8 милиона души работят в тези сектори. Те упрекнаха работодателите си, че сега имат от ден на ден поръчки и контракти за работа, само че това не се отразява на заплатите на служащите. Работодателите пък декларират, че поради икономическата рецесия издаващата се криза не могат да отговорят на настояванията на служащите, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР