Половин милион перални от марките „Хотпойнт” и „Индезит” ще бъдат

...
Половин милион перални от марките „Хотпойнт” и „Индезит” ще бъдат
Коментари Харесай

Изтеглят половин милион перални от британски домакинства заради повреда, водеща до пожар

Половин милион перални от марките „ Хотпойнт” и „ Индезит” ще бъдат изтеглени от английски семейства поради евентуална заплаха от пожар.

Бялата техника, продавана от 2014 година насам, имала проблем със заключващия механизъм на вратата, който можел да прегрее и да даде предпоставки за случай.

Информацията за изтеглянето беше оповестена от производителя на двата марката – „ Уърпул”. Компанията се изправя пред следващата сага със своята техника след сушилни, които също бяха пожароопасни.
Внимание: Винаги поливайте коледната си елха (ВИДЕО) Видеоклип, сниман от Американската комисия за продуктова сигурност, демонстрира какво се случва в случай че не го вършиме
Месеци наред хиляди семейства могат да останат без пералните си машини, до момента в който не бъдат поправени или сменени.

Смята се, че към 20% от създадените машини, продадени от 2014 година насам, са наранени от казуса с механизма. Близо 520 хиляди от тях са продадени на английския пазар.

Според „ Уърпул” 79 пожара са провокирани поради системите за заключване на вратата на пералнята. Заради спомагателния приток на вода и загряващият детайл, който я затопля, механизмът може да прегрее.

Проблемът е открит от отдела на компанията, който се занимава със сигурността на техниката.
Повече от 43 жертви при пожар във фабрика в Делхи Сградата не е имала лиценз от пожарната и е функционирала незаконно
От „ Уърпул” са основали уебстраница, на която притежателите могат да ревизират дали техните уреди са наранени. Необходимо е да се вкара модел и сериен номер на пералнята.

От компанията поучават развалената техника да се извади от електричеството и да не се употребява, до момента в който не се намеси електроинженер или продуктът не бъде заменен с нов.

Ремонтите и замените ще стартират най-рано през януари следващата година, а приоритет ще имат уязвимите клиенти. Останалите ще бъдат обслужени по отношение на реда на поръчките.

От „ Уърпул” обявиха, че все още се построява мрежата за потребителско обслужване, назначават се в допълнение инженери и се ускоряват услугите по събирането на уредите от и до семействата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР